Медведєв заявив, що G7 і Україна брешуть, і сам збрехав про біженцівМедведев заявил, что G7 и Украина врут, и сам соврал о беженцах

Прем’єр РФ Дмитро Медведєв запевняє, що з України масово ринули біженці, а місцева влада в Ростовській області цю інформацію спростовує.
Медведєв заявив, що українська влада бреше, спростовуючи інформацію про масову втечу українців у РФ, передає ИТАР-ТАСС.
За його даними, до Росії з України щодня втікають по кілька тисяч осіб, а близько 4 тисяч вже звернулися з проханням про отримання статусу біженців.
«У всякому разі, люди дуже налякані, бояться. При цьому українська влада не бачить гуманітарних проблем, говорить про відсутність біженців. Це брехня», — сказав Медведєв.
Він повідомив, що щодня тільки в Ростовську область з України прибувають по 5 тисяч біженців.
«Різниця між тими, хто в’їжджає і виїжджає — близько 5 тисяч осіб на день. Такого ніколи не було», — поскаржився він.
Водночас, він назвав цинізмом розмірковування країн G7 про помірність дій Києва на сході України.
«Так звана «сімка» ще й міркує про помірні дії української армії. Ми зараз не про це зібралися говорити, хоча цинізму тут немає межі», — сказав Медведєв.
Водночас, в уряді Ростовської області «Ленте.ру» не підтвердили інформацію про те, що за добу на територію регіону прибувають тисячі українських біженців.
«За добу кордон області перетнули 8,3 тисячі українців, однак це не означає, що всі вони є біженцями», — сказав прес-секретар віце-губернатора області.
«Люди, що заїхали, могли відправитися до родичів, на відпочинок або у справах в інші регіони Росії», — ризикнули заперечити прем’єру в Ростові.
У віце-губернатора також додали, що станом на 5 червня у відділення ОУФМС по Ростовській області українцями подано тільки сім клопотань про отримання статусу біженця і п’ять про надання тимчасового притулку.
При цьому в оздоровчому комплексі «Дмитріадовскій» прикордонного Некліновського району, в якому був організований пункт «прийому біженців», знаходиться 275 громадян України.
Українська правдаПремьер РФ Дмитрий Медведев уверяет, что из Украины массово хлынули беженцы, а местные власти в Ростовской области эту информацию опровергли.
Медведев заявил, что украинские власти лжи, опровергая информацию о массовом бегстве украинцев в РФ, передает ИТАР-ТАСС.
По его данным, в Россию из Украины ежедневно бегут по несколько тысяч человек, а около 4 тысяч уже обратились с просьбой о получении статуса беженцев.
«В любом случае, люди очень напуганы, боятся. При этом украинские власти не видят гуманитарных проблем, говорят об отсутствии беженцев. Это вранье», — сказал Медведев.
Он сообщил, что ежедневно только в Ростовскую область из Украины прибывают по 5 тысяч беженцев.
«Разница между теми, кто въезжает и выезжает — порядка 5 тысяч человек в день. Такого никогда не было», — посетовал он.
В то же время, он назвал цинизмом рассуждения стран G7 об умеренности действий Киева на востоке Украины.
«Так называемая «семерка» еще и рассуждает об умеренных действиях украинской армии. Мы сейчас не об этом собрались говорить, хотя цинизму здесь нет предела», — сказал Медведев.
В то же время, в правительстве Ростовской области «Ленте.ру» не подтвердили информацию о том, что за сутки на территорию региона прибывают тысячи украинских беженцев.
«За сутки границу области пересекли 8,3 тысячи украинцев, однако это не означает, что все они являются беженцами», — сказал пресс-секретарь замгубернатора области.
«Приехавшие люди могли отправиться к родственникам, на отдых или по делам в другие регионы России», — рискнули возразить премьеру в Ростове.
У замгубернатора также добавили, что по состоянию на 5 июня в отделение ОУФМС по Ростовской области украинцами подано только семь ходатайств о получении статуса беженца и пять о предоставлении временного убежища.
При этом в оздоровительном комплексе «Дмитриадовский» приграничного Неклиновского района, в котором был организован пункт «приема беженцев», находится 275 граждан Украины.
Украинская правда

Автор

Олег Базалук

Oleg Bazaluk (February 5, 1968, Lozova, Kharkiv Region, Ukraine) is a Doctor of Philosophical Sciences, Professor, philosopher, political analyst and write. His research interests include interdisciplinary studies in the fields of neurobiology, cognitive psychology, neurophilosophy, and cosmology.